Väkivallaton lapsuus- turvataidoilla turvaa lapsille (alakoulun henkilöstölle)

31.10.2023 Verkossa

Koulutus alakoulun henkilöstölle

Aika

31.10.23 klo 15–18

Paikka

Verkko

Kenelle

Alakoulun henkilöstö

Ilmoittautuminen

13.10. mennessä

Hinta

120 €

Lisätietoja

Riitta Niku, 044 465 2201, riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi

Aika ja paikka

Ti 31.10.2023 klo 15–18 verkossa, tarkemmat tiedot kerrotaan kutsussa

Tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, mikrofonin ja kuulokkeet sekä web-kameran.

Kohderyhmä

Alakoulun henkilöstö

Kouluttaja

Kouluttajina toimivat turvataitokasvatuksen kehittämisessä mukana olleet erityisluokanopettajat ja oppimateriaalin toimittajat ja kirjoittajat
Minna Andell ja Mirja Ylenius-Lehtonen

Sisältö

Tunne- ja turvataitokasvatuksen avulla ehkäistään lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa ja kaltoinkohtelua vahvistamalla lapsen omia selviytymistaitoja puolustaa itseään ja pitää huolta rajoistaan kiusaamisen, väkivallan, houkuttelun, groomingin, ahdistelun ja seksuaalisen hyväksikäytön tilanteissa, myös digitaalisessa mediassa yhdessä turvallisten aikuisten kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on perehdyttää koulutettavat turvataitokasvatukseen, Tunne- ja turvataitoja lapsille -oppimateriaaliin ja sen hyödyntämiseen. Koulutuksessa tutustutaan turvataitokasvatuksen kivijalkaan, väkivallan muotoihin ja toimintaohjeisiin huolen tilanteissa. Koulutuksen keskiössä ovat turvataitokasvatuksen selviytymistaidot, jotka toimivat myös digitaalisessa maailmassa.

Oppimateriaalin tavoitteet ja sisällöt tukevat uusia opetussuunnitelmia. Tunne- ja turvataitoja lapsille -oppimateriaali on ladattavissa ilmaiseksi www.julkari.fi tai ostettavissa www.thl.fi/kirjakauppa.

 

Hinta

120 €

Ilmoittaudu

13.10. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevasta ilmoittautumispainnikkeesta

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Palautetta

Kyllä on ollut hyödyllistä itselle, lisännyt omaa ymmärrystäni ja antanut työkaluja.

Tätä koulutusta aion suositella kaikille lasten/nuorten kanssa työskenteleville.

Tosi kattava paketti ja käytännön ideat käyttöön.

Olen osallistunut molempien päivien koulutukseen ja olette kyllä upeita kouluttajia! Paljon käytännön vinkkejä tullut, suuri kiitos ♡

Voi että miten tärkeää viestiä välitätte turvataidoista ja turvallisen aikuisen merkityksestä. Luottamus rakennetaan aikuisen toimesta.