Valmennuskurssit lääketieteelliseen

Lääketieteen alan valintakoe vuoden 2020 opiskelijavalinnassa perustuu lukion opetussuunnitelman perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin (Lukion opetussuunnitelman perusteet 2015, opetushallituksen määräys 60/011/2015) sekä valintakokeessa jaettavaan aineistoon.

Kertaa ja vahvista biologian, fysiikan ja kemian osaamistasi kesäyliopiston valmennuskursseilla. Voit osallistua kursseillemme myös kotoa käsin.

Aika ja paikka

27.1.–14.5.2020 Oulu

 • valitse yksi, kaksi tai kolme kurssia
 • hinnat: biologia 350 €, kemia 350 € ja fysiikka 470 € tai koko paketti 890 €
 • lähiopetusta tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltaisin yht. 155 t + harjoituskoe ja tuutortapaamisia sekä ratkaisukeskeistä pääsykoevalmennusta
 • osallistu opetukseen paikan päällä tai kotoa käsin, tai katso luentotallenteet silloin kun sinulle sopii
 • monipuoliset kurssitehtävät + valmistavat ja lisätehtävät
 • pätevät ja innostavat opettajat
 • opetuksen tukena Moodle verkko-oppimisympäristö sekä Adobe Connect -verkkokokousympäristö
 • tuutorina eläinlääketieteen opiskelija

Valmennuskurssit lääketieteelliseen tiedekuntaan koostuvat kolmesta osasta (biologia, fysiikka ja kemia), joista opiskelijoilla on mahdollisuus valita haluamansa kurssit. Biologian ja kemian kurssit ovat laajuudeltaan 45 oppituntia, fysiikan kurssin laajuus on 65 t.

Lisäksi tarjolla on tuutortapaamisia sekä ratkaisukeskeistä pääsykoevalmennusta. Tuutortapaamisissa tuutor kertoo omasta hakuprosessistaan, tapaamisissa harjoitellaan myös monivalintatehtäviin vastaamista. Kurssien tuutorina toimii eläinlääketieteen opiskelija. Ratkaisukeskeisessä pääsykoevalmennuksessa opetellaan ajankäytön suunnitelmallisuutta, henkisen kapasiteetin kasvua ja päättäväisyyttä.

Voit osallistua opetukseen paikan päällä tai etäyhteydellä kotoa käsin. Kaikki luennot tallennetaan, joten voit osallistua kursseille myös kauempaa.

Kouluttaja

Biologia: FK Annika Alsila (opettaja vaihtunut)

Fysiikka: FM Jari Markkanen

Kemia: FM Sami Hiltunen

Tuutor: Eläinlääketieteen opiskelija Sini Julkunen

Ratkaisukeskeinen pääsykoevalmennus: Psykoterapeutti VET, sairaanhoidon opettaja, työnohjaaja, TtK Sarianna Virpikari

N, Y, T, NYT! Jari, Sami, Sini ja Annika ovat valmiina. Haasteista selvitään yhdessä!

Tavoitteet

Miksi valmennuskurssille?

 • Lääketieteen alan valintakoevaatimuksena on runsaasti materiaalia ja kilpailu opiskelupaikoista on tiukkaa. Valmennuskurssien tarkoituksena on ohjata valintakokeeseen osallistuvien valmistautumista siten, että he omaksuvat oikeanlaisen lukutekniikan ja oppivat tunnistamaan laajasta materiaalista valintakokeen kannalta olennaisimmat asiat.

 • Kurssilaisia ohjataan myös oikeanlaisen vastaustekniikan hallitsemiseen, jotta vastaaminen valintakoetyyppisiin kysymyksiin kehittyisi rutiininomaiseksi.

 • Valmennuskurssien ajan opiskelun tukena työskennellään verkko-oppimisympäristössä, jossa voit kysellä neuvoa, tehdä tehtäviä ja harjoituskokeita, tutustua lisämateriaaliin yms. varsinaisten opetusaikojen ulkopuolella.

 • Järjestämme kurssien loppupuolella kurssien yhteisen harjoituskokeen. Koe arvostellaan ja tehtävät käsitellään seuraavilla opetuskerroilla. Itsenäisesti tehtäviä harjoituskokeita ratkaisuineen löytyy verkko-oppimisympäristöstä useita.

 • Tuutori neuvoo ja tsemppaa kurssilaisia valmennuskurssien eri vaiheissa.

Sisältö

Tervetuloa avoimeen infotilaisuuteen maanantaina 27.1.2020 klo 16.30!

Tilaisuus järjestetään Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistolla osoitteessa Torikatu 22 A, 2. krs, Oulu.

Infossa tapaat opettajat ja tuutorin sekä kuulet kurssien, tuutortapaamisten ja ratkaisukeskeisen pääsykoevalmennuksen sisällöistä tarkemmin. Illan päätteeksi tuutor kertoo kokemuksistaan pääsykokeisiin valmistautumisesta ja osallistumisesta.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Saat valmennuskurssien tiedot näkyviin klikkaamalla niiden nimeä alla olevassa kohdassa Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit.

Kokonaisuuteen sisältyvät kurssit

Hinta

Biologia 350 €, Kemia 350 €, Fysiikka 470 € TAI koko paketti 890 €

Kursseista voit valita yhden, kaksi tai kaikki kolme. Ratkaisukeskeinen pääsykoevalmennus, tuutortapaamiset sekä harjoituskoe sisältyvät kaikkien kurssien hintaan.

Ilmoittautuminen

13.1.2020 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan alla olevan ilmoittautumislinkin kautta

Valmennuskurssit toteutuvat, mukaan ehtii vielä ilmoittautua!

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdystä perumisesta peritään 100 €. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen tehdään kurssien alettua, peritään maksut kokonaisuudessaan. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Lähettämiämme kurssimateriaaleja ei lunasteta takaisin eikä maksettuja kurssimaksuja palauteta. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §).

Kova työ palkitaan


Valmennuskurssien tuutor Sini Julkunen

Olen Sini, tuleva eläinlääketieteen opiskelija. Pääsin Helsingin yliopiston eläinlääketieteelliseen nyt keväällä 2019, mutta viimeistelen vielä biologian opinnot Oulun yliopistossa ja aloitan opinnot eläinlääketieteellisessä ensi syksynä.

Lukion jälkeen kävin lääkiksen pääsykokeessa lukematta katsomassa millainen se on. Pääsin kuitenkin opiskelemaan biologiaa, joka on aina ollut minulle mieleisin kouluaine, ja lääkis jäi hetkeksi. Pikkuhiljaa lapsuuden haave lääkärin tai eläinlääkärin ammatista heräsi ja päätin osallistua kesäyliopiston valmennuskurssille ensimmäisen kerran vuonna 2017. Matemaattisissa aineissa lähtötasoni oli olematon, lukiossa en edes kirjoittanut matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa kävin muutaman kurssin. Ennen valmennuskurssia opiskelin itse matematiikan perusasioita. Kurssilla pääsin hyvin mukaan ja ahkeran laskemisen myötä laskurutiinia kertyi hiljalleen. Opettajien hyvien ”rautalanka-neuvojen” ansiosta fysiikan ja kemian kuviot alkoivat aueta. Muutama vuosi siinä meni, että ovet unelmien opintoihin aukesivat. Keväällä 2019 keskityin vain kertaamaan jo hyvin tuttuja asioita. Koen, että sain valmennuskurssilta vahvan pohjan, jota ilman tuskin olisin päässyt opiskelemaan.

Tuutorina haluan kannustaa kaikkia tavoittelemaan unelmiaan. Aina kannattaa yrittää olipa lähtökohdat mitkä tahansa. Olen ollut aina kova jännittämään ja erityisesti matematiikan kokeissa jäädyin aina. Pääsykokeessa ja ylioppilaskokeissa hyvä hermojen hallinta on erityisen tärkeää ja tehokkaan oppimisen kannalta olisi hyvä löytää itselleen paras tapa oppia. Tuutorina haluan auttaa näissä omien kokemuksieni kautta.

Nähdään keväällä valmennuskursseilla!Elise, kesäyliopiston valmennuskurssin käynyt lääkiksen opiskelija

Olen osallistunut kesäyliopiston valmennuskurssille viimeisimmän kerran keväällä 2016, jolloin sitten lopulta pääsin lääkikseen opiskelemaan. Ensimmäisen kerran kurssillanne taisin olla vuonna 2011. Tuolloin lopulta pääsin Oulun amkiin opiskelemaan ja jätin lääkishaaveet myöhempään ajankohtaan. En kokenut olevani valmis hakuprosessiin, enkä uskonut itseeni tarpeeksi.

Valmistuin amk:sta ja lääkis kummitteli mielessä. Hain uudestaan v. 2015 ja osallistuin toisen järjestäjän valmennuskurssille. Tuolloin jännitin kokeessa liikaa, eikä aivot toimineet jännityksen vuoksi laisinkaan. Tein kokeen loppuun, vaikka tunne epäonnistumisesta oli vahva ja niinhän siinä kävi, etten saanut opiskelupaikkaa. Hain uudestaan vuonna 2016 ja tuolloin osallistuin jälleen teidän kurssillenne. Luin kyseisen kevään aikana paljon vähemmän kuin edeltävänä vuonna. Koin osaavani asiat jo hyvin ja kurssinne tuki hyvin kertaamista ja syvensi osaamista. Lopulta onnistuin pääsykokeessa ja sain opiskelupaikan.

Olen tykännyt, että kesäyliopiston valmennuskurssit ovat olleen hinta-laatusuhteeltaan todella hyviä. Tykkäsin erityisesti fysiikan opettajastanne, muistan hänen rempseän ja positiivisen luonteensa. Hän oli erittäin kannustava ja esitti asiat todella maanläheisesti ja ymmärrettävästi. Hän antoi henkilökohtaista kannustavaa palautetta ja sai minut uskomaan kykyihini ja siihen, että voin oppia ja osata fysiikkaa, vaikka en siitä lukiossa mitään ymmärtänytkään. Koin sen ehkä hakuprosessini merkittävimmäksi palautteeksi, sillä sain siitä paljon lisää itseluottamusta. Jos opettajakin uskoi minuun, niin miksen itsekin uskoisi kykyihini!

Kaikkinensa kurssilla oli molemmilla osallistumiskerroilla mukava ja kannustava ilmapiiri. Olen suositellut ja tulen suosittelemaan teidän kurssia jatkossa, mikäli vastaan tulee valmennuskurssia pohtiva lääkishakija.