Voimaa tunteista – valjasta tunne-energia käyttöösi

Mitä ovat tunteet ja tunteiden energia? Nykykäsityksen mukaan tunteet paikantuvat kehon eri osiin. Kun raivostumme, ’sappemme alkaa kiehua’ tai kun emme voi ’sulattaa’ jotakin asiaa, suolistomme alkaa voida pahoin. Tietyt lihakset ja elimet näyttävät myös reagoivan tunnetiloihimme ja niiden muutoksiin. Kehomme pitää kiinni tunteistamme, jos emme niitä pysty vapauttamaan. Tunteemme näyttävät myös heijastuvan asentoina kehossamme.

Aika ja paikka

To 19.11.2020 klo 9.00–16.00 Oulu

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille mutta myös kivun ja kuormittavien tunteiden kanssa työskenteleville terveydenhuollon ja sosiaalialan ammattilaisille.

Kouluttaja

Kipupsykologi, psykoterapeutti, hypnoterapeutti, EMDR-terapeutti, EDxTM kouluttaja Juha Siira, Pohjois-Karjalan keskussairaalan kipupoliklinikka

Juha Siira on kirjoittanut Mikael Saarisen kanssa vuonna 2008 kirjan Tunnetreenillä tasapainoon–Harjoituksia ja tekniikoita keholle ja mielelle, vuonna 2011 kirjan Tunnekartalle–tietoisempaan Tunne-elämään (Kirjapaja) ja vuonna 2016 häneltä ja Karita Palomäeltä ilmestyi kirja Kehon viisaat viestit (Kirjapaja). Tällä hetkellä hänellä on työn alla kirja, joka tulee käsittelemään mielen, kehon, kehon asentojen ja kehon kielen yhteyttä toisiinsa.

Sisältö

Tunnetilat ja niihin liittyvä energia itsessään vaikuttavat siihen,miten tasapainoisesti lihaksemme  ja elimemme toimivat. Kehomme muoto – se miltä ulkoisesti näytämme - heijastaa myös syvällä mielessämme vaikuttavia  uskomuksiamme. Haitallisia uskomuksia muuttamalla voimme vapauttaa tunne-energiaamme ja saada aikaan syvempää tasapainoa mielen ja kehon välille.

Tällä kurssilla tarkastelemme, kuinka tunteet ja niiden energia vaikuttavat kehossamme ja kuinka voimme valjastaa tunteiden energian niin henkistä kuin fyysistä tasapainoa vahvistaen käyttöömme.

Lisätietoa: koulutussuunnittelija Eija Raatikainen, puh. 044 465 2202, eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi

Hinta

150 € sisältäen koulutuksen ja materiaalin

Ilmoittautuminen

30.10. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Oulun toimipaikkaan; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.