Yhteiskuntaopin abikurssi (20 t)

14.02.2023–21.03.2023 Verkossa

Onnistu ylioppilaskirjoituksissa, tule vahvistamaan osaamistasi kesäyliopiston verkkokurssille!

Aika

14.2.–21.3.23

Paikka

Etänä verkossa

Kenelle

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuville tai opiskelijoille, jotka haluavat kerrata lukion kursseja

Hinta

70 €

Ilmoittautuminen

Vielä ehdit mukaan!

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Ti 14.2., 21.2., 28.2., 7.3., 14.3. ja 21.3.23 klo 17.30–20.30

Kurssi järjestetään etäopetuksena verkossa, joten osallistuminen paikasta riippumatta onnistuu vaivattomasti.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu ylioppilaskirjoitusten ainereaaliin valmentautuvien ohella myös muille aloille suuntautuville. Kurssi on erityisen hyödyllinen opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita talous- ja lakitieto-osaamisen kertaamisesta.

Kouluttaja

FM Joakim Tervonen

Palautteita Joakimin edelliseltä kurssilta

Kurssi kertasi yhteiskuntaopin asiat erinomaisesti. Opin myös paljon uutta yrittäjyydestä, talousasioista ja EU:n toiminnasta.
Opettaja oli todella hyvä ja mukava. Kurssilla oli hyvä ja turvallinen tunnelma koko ajan. Tehtävät olivat hyödyllisiä ja ne lisäsivät kivasti ryhmäkeskustelua. Opetusmateriaalit olivat selkeitä.
Kurssilla hyvää oli opetuksen laatu ja tuntui melkein siltä, kuin olisi ollut paikan päällä, mikä teki kokemuksesta henkilökohtaisempaa kuin olin olettanut.

Sisältö

Tällä kurssilla käsitellään lukion yhteiskuntaopin oppimäärän suuret päälinjat kansalaisyhteiskunnasta kauppasopimuksiin, ja perehdytään talouskiemuroihin, EU-asetuksiin ja kotimaiseen lainsäädäntöön esimerkkien, visailujen ja tehtävien avulla. Luento-osuuksilla opettaja johdattaa aiheeseen ja asiasisältöjä tarkastellaan eri näkökulmista.

Opiskelijalla on verkkomateriaalin avulla mahdollisuus painottaa omia opintojaan keskeisimmiksi katsomiinsa aiheisiin. Verkkomateriaali koostuu tehtävämoduuleista, joita suorittamalla opiskelija voi edetä opinnoissaan tasolta tasolle kokemuspisteitä keräten. Huipputehtävänä vastaan asettuu opiskelijan kertausvalintojensa mukainen YO-kysymys.

Hinta

70 € sisältäen opettajan laatiman sähköisen oppimateriaalin sekä opetustallenteiden katseluoikeuden 29.3.23 saakka

Kurssin voi maksaa ilmoittautumisen yhteydessä Paytrailin kautta tai myöhemmin lähetettävällä laskulla.

Ilmoittaudu

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta

Kurssilla on muutama paikka vapaana!

Ilmoittautuminen on sitova. 30.1. jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.