Etusivu » Kuusamo » Kuusamon uutiset » Valokuvauskurssit - luontovalokuvaus ja henkilövalokuvaus

Kehitä osaamistasi valokuvauksessa kesäyliopiston kursseilla

10.04.2024

Kursseja maisemavalokuvauksesta ja henkilövalokuvauksesta luoville valokuvaajille.
Tutustu kurssitarjontaamme ja Ilmoittaudu.

Luova lähestymistapa

Kesäyliopiston luontovalokuvauskurssit painottuvat maisemavalokuvaukseen sekä ja luovaan lähestymistapaan kuvaustyöskentelyssä. Luova ote koskee myös henkilövalokuvauskursseja, joissa valaisun avulla luodaan tunnelma ja tarina, jotka ilmentävät kuvattavaa tai kuvan tarkoitusta. Henkilökuvausta tehdään studiossa ja ulkona eri miljöissä.

Valokuvauskursseilla opit uusia taitoja ja näkemyksiä valokuvausharrastukseesi, ja sen myötä pystyt käyttämään paremmin luovuuttasi kuvauksessasi sekä erottautumaan kuvillasi.

Yhteisöllistä oppimista

Opettajan opastuksen lisäksi myös opiskelijoiden vertaistuki ja yhteiset keskustelut ovat tärkeä osa oppimisessa. Kurssimme ovat saaneet lähes poikkeuksetta kiitettävät arviot opiskelijapalautteissa.

Teoriaa ja valokuvaamista luonnossa ja studiossa

Luontovalokuvauskurssit alkavat teoriaosuudella, jossa opettaja käy aiheeseen liittyvät perusasiat läpi sanoin ja esimerkkikuvin. Pääosa kurssin ajasta käytetää kuvaustyöhön retkillä tai muissa kohteissa.  Yleensä viiimeinen päivä on varattu yhteiseen kuvien katseluun ja palautteen antamiseen. Joillakin kursseilla voidaan arviointia tehdä myös myöhemmin online-etäyhteydellä.

Parhaat hetket kuvaamiselle

Luontovalokuvauksessa vallitsevat kuvausolosuhteet, kuten valon määrä ja laatu sekä sää, ovat keskeisiä seikkoja, joten kursseilla pyritään löytämään mahdollisimman otollisimmat hetket kuvaukselle, Tästä johtunen päiväkohtaiset ohjelmat ovat harvoin etukäteen täysin kiveen hakattuja.

Henkilökuvauskursseilla Kuusamossa kuvataan studion lisäksi ulkona eri kohteissa. Vesa Tynin henkilövalokuvauskursseilla salavalojen käyttö on keskeisessä asemassa, joten opiskelijat pystyvät myös kurssin jälkeen toteuttamaan oppimaansa varsin pienellä kuvauskalustolla. Varsinaisella studiokuvauskurssilla käytetään studiovalaisimia.

Edullisia kurssipaketteja täysihoidolla

Kuusamossa järjestetyillä kursseilla kurssipaketti sisältää myös mahdollisuuden ruokailuihin ja majoitukseen. Kuusamo-opisto koulutusympäristönä tarjoaa myös työkalut kuvankäsittelyyn, henkilökuvaukseen sekä mahdollisuuden myös lainata kalustoa (Nikon järjestelmäkamerat ja linsssit, ja Panasonic superzoom-kamerat) Kuusamo-opistolla on myös runsaasti valokuvauskoulutusta, kts www.kuusamo-opisto.fi

Osa vuoden 2024 kursseista on myyty loppuun, mutta alla listatuilla kursseilla on vielä vapaita paikkoja. Jos kurssilla on tilaa, niin sille voi jälki-ilmoittautua varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeenkin.

Luonnonvalokuvaaja Mika Honkalinna, kuva Mika Rokka.
Luonnonvalokuvaaja
Mika Honkalinna.
Kuva: Mika Rokka.

Limingassa asuva luonnonvalokuvaaja Mika Honkalinna on kokenut valokuvaaja, jonka kuvat ja tarinat syntyvät pohjoisten havumetsien ja soiden keskellä.

Hänen uusin teoksensa  "Suo siellä" valittiin WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2023 samoin kuin vuonna 2015 ilmestynyt Korppiretki.  

Mika opettaa Suoluonnon valokuvaus - luontovalokuvauksen peruskurssilla, joka järjestetään Limingan luontokeskuksessa ja sen lähisoilla. Kurssi soveltuu aloittelevalle ja jo jonkin aikaa kuvanneelle harrastajille, jolla on perustaitoja valokuvauksesta. Myös kokeneemmalle valokuvaajalle, joka haluaa tietoa suoluonnon valokuvaamisesta aiheen asiantuntijalta.

Vesa Tyni
Valokuvaaja
QEP (Qualified European Photographer)
valokuvaajamestari Vesa Tyni.

Vesa Tyni työskentelee freelancer kuvajournalistina kuvaten pääasiassa henkilökuvia erilaisiin julkaisuihin. Vesa Tyni on ihmisten elämää tutkiva valokuvataiteilija ja kuvajournalisti. Sukupuolena ihminen-projekti sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2019 ja masennuksesta kertova Mielimaissa-projekti kiertää ympäri Suomea yli 30 näyttelyn voimin vuosina 2023-2025. Vesa opettaa Kuusamon kursseillamme henkilökuvausta miljöössä ja studiossa sekä ruokakuvausta ja Oulussa valokuvakerronnan perustaidot -työpajassa.

Kuuntele Vesa Tynin tarina (11 min) hänen urapolustaan kuvajournalismin ammattilaiseksi sekä hänen ajatuksiaan kuvajaminästään.

Kuuntele miten Vesa Tynistä tuli kuvajournalismin ammattilainen

Oheisella videolla alla kuulet Vesan ajatuksista opettamisesta henkilövalokuvauskursseilla

Vesa Tyni kertoo opettajuudestaan henkilökuvauskursseilla

Luontovalokuvaaja Ari-Matti Nikula
Ari-Matti Nikula

Ari-Matti Nikula on palkittu useaan kertaan Vuoden luontokuva -kilpailussa ja Norjassa järjestettävässä pohjoismaisessa luontovalokuvauskilpailussa. Hän toimii pääopettajana Kuusamo-opiston järjestämässä noin vuoden kestävävässä "Luontovalokuvaajan ammatilliset taidot" -koulutuksessa.

Ari-Matilla opettaa syksyllä 2024 kahdella eri kurssilla, jotka ovat "Tähdet ja Kuusamo" ja "Maalattu ruska - valokuvauksen luovia tekniikoita".

Tähdet ja Kuusamo -kurssi keskittyy maisemavalokuvaukseen vuorokauden hienoimpina kuvaushetkinä, eli varhain aamulla päivän sarastaessa ja illalla päivän pimentyessä. Kurssilla kaydään Kuusamon komeimmilla maisemapaikoilla, kuten ikonisella Päähkänäkalliolla. Tähdet kurssin nimessä viittaa iltakuvauksen lisäksi Kuusamo Naturephoto -tapahtuman tähtiesiintyjien kuvaesityksiin. Kurssiohjelmaan on paketoitu tapahtuman ohjelma ja liput.

Maalattu ruska - valokuvauksen luovia tekniikoita kurssilla keskitytään maisemavalokuvaukseen luovalla otteella. Kurssilla opit erilaisia luovan valokuvauksen tekniikoita, kuten ICM (kameran liikuttaminen valotuksen aikana)  sekä päällekkäisvalotusta.

Katso video, jossa Ari-Matti Nikula kertoo askelistaan luovaan luontovalokuvaukseen.

Ari-Matti luontokuvaajana

Ari-Matin mieluisimmat kuvauspaikat Kuusamossa

Ari-Matti kertoo kuvauspaikoista

 

Valokuvauskoulutusta yhteistyössä    

Kuusamo-opiston logo

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru