Etusivu » Avoin yliopisto-opetus » Tenttiminen » Ohjeita tenttijälle

Ohjeita tenttijälle

Ilmoittautuminen tenttiin

Tentteihin tulee ilmoittautua viimeistään 14 vuorokautta ennen tenttiä. Ilmoittautuminen tehdään näillä nettisivuilla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisia ei oteta vastaan puhelimitse eikä sähköpostitse.

Tenttipaikka

Tarkista tenttipaikka tenttikalenterista tai siitä kesäyliopiston toimipaikasta, jonne olet ilmoittautunut opiskelijaksi.

Tenttitilanne

Opiskelijat pyydetään tenttisaliin n. 5 minuuttia ennen tentin alkamista. Kysymyspaperit saa tentinvalvojalta salin etuosasta. Kysymyspaperin saa kääntää vasta tentinvalvojan annettua siihen luvan. Tentin alusta voi myöhästyä korkeintaan puoli tuntia - tämän jälkeen tenttiin ei voi enää osallistua.

Tenttiin varataan mukaan kirjoitusvälineet ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Vastauspaperit ja kysymykset annetaan tenttipaikalla. Tentin aikana voi lisää paperia pyytää tarvittaessa tentinvalvojilta. Omia papereita ei yleensä tentissä saa käyttää eikä olla esillä. Laukut ja takit jätetään tenttisalin reunalle. Matkapuhelimet eivät saa olla tentin aikana esillä ja niiden tulee olla suljettuina.

Tenttipaperit palautetaan tentinvalvojalle, joka tarkistaa tenttijän henkilöllisyyden. Tentistä saa poistua aikaisintaan puoli tuntia tentin alkamisen jälkeen.

Tenttitulokset

Tenttitulokset ilmoitetaan oppiaineesta riippuen sen avoimen yliopiston opintorekisterissä, jonka alaisia opintoja opiskelija suorittaa. Tuloksia tenteistä ja esseistä voi kysyä myös kesäyliopiston toimipaikoista. Normaali tentinkorjaamisaika on 3-4 viikkoa. Uusintatenttiin ei tarvitse ilmoittautua ennen tulosten saapumista.