Etusivu » Kuusamo » Kuusamon uutiset » Luovan luontovalokuvauksen kursseja Kuusamossa

Kesäyliopiston luovan luontovalokuvauksen kurssit Kuusamossa

16.02.2024

Ilmoittaudu nyt kurssille ja kehitä luovuuttasi luontovalokuvauksessa. Ari-Matti Nikulan "Salama ja muut lisävalot" 3.-7.4.2024. Ilmoittautumisaika päättyy 3.3. Vielä muutama paikka vapaana.

Salama ja muut lisävalot 3.-7.4.2024. Kuusamo

Ari-Matti Nikula opettaa tällä kurssilla salamalaitteiden ja muiden lisävalojen käyttämistä luontovalokuvauksessa. Ari-Matti on palkittu useasti lisävalon avulla otetuista eläinkuvista. Eläinkuvien lisäksi valaisua hyödynnetään myös muiden luontokohteiden ja maisemien valokuvaamisessa. Tällä kurssilla opit tarvittavan tekniikan ja niksit, joiden avulla otat vaikuttavia luontokuvia.

Luonnon siveltimellä, syksyn sävyt talteen taidepensselin tavoin -luontovalokuvauskurssi 16.-20.9.2024. Kuusamo

Jaana Kotamäki opettaa tällä kurssilla miten kameran ominaisuuksia voi käyttää luovasti taiteellisten kuvien aikaansaamiseksi. Kurssilla opitaan luovia tekniikoita, kuten ICM ja monivalotus. Hän painottaa opetuksessaan myös sommittelun merkitystä luovassa valokuvauksessa sekä yleisesti oman ilmaisun kehittämistä. Kurssilla kuvataan maisemia sekä luonnon moninaisia yksityiskohtia. Syyskuussa pohjoisen luonto hehkuu ruskan väreissä. Kurssi pidetään parhaimpaan ruska-aikaan.

Edulliseen kurssihintaan voi sisällyttää myös majoituksen ja ruokailut Kuusamo-opistolla.

Ari-Matti Nikula opettaa syksyllä kahdella kurssilla. Tähdet ja Kuusamo 11.-15.9. on parhaimpaan ruska-aikaan järjestettävä maisemavalokuvauksen erikoiskurssi, jonka tavoitteena on opastaa osallstujia kuvaamaan vähässä valossa aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Aamu-usvat ovat useasti komeaa kuvattavaa erityisesti ikonisella Päähkänäkalliolla aamun sarastaessa. Tässä kurssissa on oma erityinen konsepti, sillä samaan edulliseen kurssihintaan opetuksen, majoituksen ja ruokailujen lisäksi sisältyvät kansainvälisen Kuusamo Nature Photo tapahtuman osallistumisliput festivaalin koko ohjelmaan. Kuvausopin lisäksi pääset katsomaan parhaiden luontovalokuvaajien vaikuttavia esityksiä.

Maalattu ruska - valokuvauksen luovia tekniikoita 16.-20.9. -kurssi on niin ikään ruska-aikaan heti Nature Photon tapahtuman jälkeisellä viikolla. Kurssi on tarkoitettu luontovalokuvauksen harrastajille, joilla on kiinnostus laajentaa omaa valokuvauksellista ilmaisuaan.
Osallistujien tulee hallita kameratekniikan perusteet. Tämä kurssi toteutetaan kaksivaiheisena siten, että ennen ja jälkeen lähiopetuksen on tapaamisia Zoom-etäyhteydellä, jolloin kurssilaiset ovat paremmin valmistautuneita kurssiin, ja kurssin jälkeen voidaan vielä katsoa miten kuvien käsittely on onnistunut kotona sekä arvioida niitä yhdessä.

 

 

 

 

 

Kesäyliopiston tarjonnassa on myös muita valokuvauskursseja, kuten Vesa Tynin suositut henkilövalokuvauskurssit.

Katso lisää Vesan kursseista tästä

Anna Välimäen luontovalokuvauskurssit, jotka vievät kuvaajat Koillismaan alueen neljään eri kansallispuistoon.

Katso lisätietoa tästä Kuusamossa järjestettävästä kurssista.
Neljä kansallispuistoa kuvaten 15.-19.7.

Katso lisätietoa kaikista kursseista.
Kesäyliopiston valokuvauskurssit 2024

Jaana Kotamäki
Palkittu valokuvaaja/valokuvataiteilija
Jaana Kotamäki

Jaana Kotamäki on Suomen ammattikuvaajien ja ammattiluontokuvaajien jäsen. Jaanan kuvat syntyvät pitkälti ​​​​erilaistenvärien, muotojen ja tunnetilojen siivittäminä. Jaana opettaa kolmella kesäyliopiston luovan valokuvauksen kurssilla teemalla "Luonnon siveltimellä..."

Luontovalokuvaaja Ari-Matti Nikula
Ari-Matti Nikula

Ari-Matti Nikula on palkittu useaan kertaan Vuoden luontokuva -kilpailussa ja Norjassa järjestettävässä pohjoismaisessa luontovalokuvauskilpailussa. Hän toimii pääopettajana Kuusamo-opiston järjestämässä noin vuoden kestävävässä "Luontovalokuvaajan ammatilliset taidot" -koulutuksessa.

Katso video, jossa Ari-Matti Nikula kertoo askelistaan luovaan luontovalokuvaukseen.

Ari-Matti luontokuvaajana

Ari-Matin mieluisimmat kuvauspaikat Kuusamossa

Ari-Matti kertoo kuvauspaikoista

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto järjestää valokuvauskursseja Kuusamossa yhteistyössä Kuusamo-opiston kanssa, jolla on tarjolla myös valokuvauksen lyhytkursseja sekä pidempikestoisia koulutuksia.

Valokuvauskoulutusta yhteistyössä    

Kuusamo-opiston logo

 

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru