Etusivu » Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret

Kiitos kaikille kesällä 2023 lasten ja nuorten kesäyliopiston työpajoihin osallistuneille!

Pajoissa ehdittiin tekemään monenlaista ja opittiin uusia taitoja yhdessä kavereitten kanssa

  • Korean kielen perusteissa tutustuttiin tervehdyksiin, äänteisiin, kirjoitusjärjestelmään sekä kulttuuriin. Kurssilla päästiin myös keskustelemaan ajankohtaisista ilmiöistä Korean kulttuurissa.
  • Animaatiopajassa luotiin omia stop-motion animaatioita tarinan suunnittelusta ja tarvikkeiden valinnasta lähtien. Valokuvauspajassa otettiin kaikki irti ihan tavallisesta kännykkäkamerasta ja akvarellimaalauskurssilla opeteltiin maalaamisen perusteita. Sarjakuvapajassa suunniteltiin ja piirrettiin omia tarinoita.
  • Taidepajoissa kokeiltiin muun muassa kutistemuovin ja mehiläisvahan käsittelyä sekä sokerivesimaalausta. Savityöpajassa harjoiteltiin erilaisia saven muovailu- ja rakentelutekniikoita.
  • Robotiikkapajassa päästiin käyttämään luovuutta ja loogista ajattelua omien robottien suunnittelussa, rakentamisessa ja ohjelmoinnissa sekä harjoittelemaan robottien ohjastamista.
  • Ohjelmointityöpajassa tutustuttiin ohjelmoinnin perusteisiin Python-ohjelmointikielellä helpolla ja käytännönläheisellä tavalla. Kurssilla opittiin antamaan käskyjä tietokoneelle, harjoiteltiin ohjelmointilogiikkaa visuaalisesti Minecraft- ja Frozen-ympäristöissä sekä myöhemmin koodin kirjoittamista itse Pythonilla.
  • Musiikkityöpajassa opeteltiin laulamaan ja soittamaan erilaisia kappaleita esimerkiksi ukulelella ja pianolla. Pajassa harjoiteltiin myös yhdessä musisointia bändinä.

Mitä uutta haluaisit oppia ensi kesänä? Lähetä meille toiveita joko sähköpostilla osoitteeseen riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi tai koulutustoivelomakkeella.

  Koulutuksen nimi Paikka Ajankohta