Jännittäjäryhmän ohjaajakoulutus

05.02.2025 Verkossa

Aika

5.2.2025 klo 8.00–15.30

Paikka

Verkossa

Kohderyhmä

Koulutus sopii laajasti eri alan ammattilaisille, jotka työskentelevät jännittäjien kanssa

Ilmoittautuminen

Viimeistään 10.1.25

Hinta

170 €

Lisätietoja

Riitta Niku: riitta.niku@pohjois-pohjanmaa.fi, 044 4652 201

Aika ja paikka

Ke 5.2.2025 klo 8.00–15.30 verkossa

Tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen nettiyhteydellä, mikrofonin ja web-kameran. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin.

Kohderyhmä

Koulutus sopii hyvin moniammatilliselle kohderyhmälle, esim. psykologeille, opintopsykologeille, lukiopsykologeille, psykologian opettajille, puheviestinnän opettajille, äidinkielen ja muiden kielten opettajille, muusikkojen opettajille, psykoterapeuteille, opinto-ohjaajille, kuraattoreille, työterveyshuollon henkilöstölle ja muille jännittäjien kanssa työskenteleville.

Kouluttaja

Minna Martin, psykologi, psykoterapeutti VET, hengityskouluohjaaja ja –kouluttaja, jännittäjäryhmän ohjaaja ja ohjaajien kouluttaja

Sisältö

Koulutuksessa tutustutaan jännittäjäryhmämalliin, joka perustuu psykofyysisiin ja integratiivisiin työskentelytapoihin. Ryhmämalli on syntynyt Minna Martinin kehittämänä kliinisen potilastyön ja ryhmänohjauskokemuksen pohjalta. Koulutuksen toiminta- ja ajattelutavat soveltuvat myös yksilöasiakkaiden kanssa työskentelyyn.

Koulutus tarjoaa perusvalmiudet jännittäjäryhmän ohjaamiseen edellyttäen, että ohjaajalla on riittävästi koulutusta ja kokemusta ryhmien kanssa toimimisesta.

Koulutuspäivässä käydään läpi seuraavat sisällöt:

  • sosiaaliseen ahdistuneisuuteen liittyvät taustatekijät, sen ilmenemismuodot ja yleisyys
  • jännittämisen kokemusta ylläpitävät suhtautumistavat ja toimintatavat
  • keinoja, joilla jännittäjiä voidaan auttaa käsittelemään tilannettaan
  • kahdeksan kerran ryhmämuotoisen intervention jännittäjille; menetelmän ja ohjelmarungon esittelyn
  • konkreettisia harjoituksia ja tehtäviä, joita voi hyödyntää sekä yksilöasiakkaiden että jännittäjäryhmien kanssa

Hinta

170 € sisältäen Jännittäjäryhmän ohjaajan työkirjan

Ilmoittaudu

Viimeistään 10.1.25 Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon

Koulutust toteutetaan, mikäli osallistujia in riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.