07.01.2025–08.06.2025 Verkossa
Aika ja paikka
7.1.-8.6.2024 Verkko-opetus. Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä.
Kohderyhmä
Mikroyrittäjien lisäksi yksinyrittäjät, yrittämistä suunnittelevat, yrityspalvelutehtävissä työskentelevät sekä elinkeinoelämän päättäjät ja vaikuttajat.
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- tuntee mikroyritysten ketterän johtamisen keskeiset periaatteet ja työkalut
- ymmärtää kuinka ketterä johtaminen tuottaa yritykselle kilpailuetua muuttuvassa liiketoimintaympäristössä
- ymmärtää toimijoiden roolit ja vastuut ketterässä toiminnassa
Sisältö
Mikroyrityksen liiketoimintaympäristö muuttuu jatkuvasti, mikä tuottaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tällä kurssilla opitaan vastaamaan uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin ketterän johtamisen menetelmillä. Kurssi tarjoaa sekä teoriaa että konkreettisia työkaluja yrityksen ketterään johtamiseen, jolla saadaan kilpailuetua. Lisäksi opintojaksolla opitaan hallitsemaan nopean ja kokeilevan tuotteistamisen ja palveluntuottamisen käsitteistö ja periaatteet nopeasti muuttuvissa tuote- ja palvelukehitysympäristöissä.
Toteutustavat
Projektityö tehdään case-yritykselle yksilötyönä. Lisäksi kurssi sisältää kurssimateriaaliin ja projektityöhön perustuvaa verkkokeskustelua ja vertaisarviointia.
Oppimateriaali
Videoluennot, podcastit, englannin- ja suomenkielinen tutkimuskirjallisuus tai artikkelit ja muu opettajan määrittämä kirjallisuus.
Suoritustavat ja arviointikriteerit
Kurssin projektityö tehdään oikeaan yritykseen. Projektityössä selvitetään yrityksen digitaalisen valmiuden nykytila ja mahdolliset kehitystoimenpiteet. Opiskelijat tuottavat yritykselle yhteistyössä tulevaisuuden digisuunnitelman.
Arviointiasteikko
Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa 0-5. Numeerisessa asteikossa nolla tarkoittaa hylättyä suoritusta.
Ilmoittaudu
Ilmoittautuminen opintojaksolle 16.12.2024 mennessä opintokokonaisuuden pääsivun kautta: Mikroyrittäjyyden opintokokonaisuus 25-30 op (OY)
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän (16.12.2024) jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.