Kipinöitä ja kiukkua - aggressiivisesti käyttäytyvä lapsi varhaiskasvatuksessa

15.05.2024 Verkossa

Aika

Ke 15.5.2024 klo 13-16

Paikka

Verkossa

Kenelle

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstölle

Ilmoittautuminen

29.4.2024 mennessä

Hinta

70 euroa

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija Teija Pitkänen
teija.pitkanen@raahe.fi
Puh. 040 130 8103

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan Zoomissa ke 15.5.2024 klo 13-16. Tarkemmat tiedot Zoomin käytöstä ja linkki koulutukseen lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen koulutuspäivää.

Tallenne: Koulutuksesta toimitetaan koulutuksen osallistujille jälkikäteen tallenne, joka on katsottavissa 10 päivän ajan.

Kohderyhmä

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen parissa työskentelevät sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Kouluttaja

KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa konkreettisia vinkkejä toistuvasti aggressiivisesti käyttäytyvien lasten kanssa toimimiseen varhaiskasvatuksessa.

Sisältö

Lasten aggressiivinen käyttäytyminen kuormittaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä suuresti. Käyttäytyminen saattaa herättää henkilöstössä moninaisia tunteita, kuten turhautumista, neuvottomuutta, syvää huolta ja turvattomuutta.

Käytännönläheisessä koulutuksessa syvennytään keinoihin, joiden avulla henkilöstö voi tukea toistuvasti aggressiivisesti käyttäytyviä lapsia tunteidensa säätelemisessä ja siten ennalta ehkäistä haastavia tilanteita. Lisäksi koulutuksessa käsitellään tilanteiden purkamista ja käsittelemistä lapsen, hänen perheensä ja työyhteisön kanssa.

Huomioitavaa

Katso myös koulutus Huh tunteita! 18.4.2024

Hinta

Hinta 70 euroa.
Jos tulossa on isompi ryhmä, kysy koulutussuunnittelijalta ryhmähintaa.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu oheisella lomakkeella viimeistään 29.4.2024.

 

Kouluttaja

Kouluttaja Liisa Ahosen valokuva

Kouluttajana toimii kasvatustieteen tohtori Liisa Ahonen. Liisalla on vankka ja monipuolinen työkokemus työskentelystä varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja alakouluissa. Hän on kouluttanut lasten kanssa työskenteleviä eri alojen ammattilaisia vuodesta 2010 lähtien. Liisa on myös kolmen lapsen äiti. Hän on kirjoittanut useita varhaiskasvatukseen liittyviä kirjoja (julkaisija PS-kustannus).

Aiempien koulutusten palautteiden mukaan Liisa on innostava kouluttaja, joka saa osallistujat pohtimaan omia kasvatus- ja opetuskäytänteitään. Liisan käytännönläheisten koulutusten jälkeen osallistujien on helppo ryhtyä soveltamaan uusia toimintamalleja omaan työhönsä.