Kouluturvallisuuskoulutus Avekki-toimintatapaa soveltaen

17.01.2025 Ylivieska

Uhka- ja väkivaltatilanteiden ehkäisy ja hallinta opetus- ja nuorisotoimesssa työskenteleville

Aika

17.1.2025

Paikka

Ylivieska

Kohderyhmä

Perusopetuksen ja nuorisotoimen henkilöstö

Ilmoittautuminen

15.12.2024 mennessä

Hinta

190 euroa

Lisätiedot

Opetuksen kehittämiskoordinaattori Terhi Mustakangas, terhi.mustakangas@ylivieska.fi, p. 044 429 4389

Aika ja paikka

Pe 17.1.2025 klo 9.00-15.00 Ylivieskassa

Kohderyhmä

Ala- ja yläkoulujen opettajat ja ohjaajat sekä nuorisotoimen henkilöstö. Koulutus soveltuu hyvin myös muiden oppilaitosten henkilöstölle sekä muualla lasten ja nuorten parissa työskenteleville, jotka kohtaavat työssään haastavia tai uhkaavia tilanteita.

Kouluttaja

Pasi Remes
KM, työnohjaaja STOry,
Avekki-kouluttaja,
erityistason MAPA®kouluttaja
Nepsy-valmentaja

Tavoitteet

Tavoitteena on antaa osallistujille valmiuksia havaita ja ehkäistä uhkaavia tilanteita sekä toimimaan mahdollisissa väkivaltatilanteissa turvallisesti.

Sisältö

Koulutus sisältää turvallisuuskoulutusta Avekki-toimintatapaa mukaellen teoriassa ja käytännössä lasten ja nuorten parissa työskenteleville. Avekki-käsite tulee sanoista Aggressio, Vuorovaikutus, Ennaltaehkäisy/hallinta, Kehittäminen, Koulutus ja Integrointi.

Koulutus muodostuu kahdesta kolmen tunnin osiosta, joka sisältää lakipaketin sekä mm. seuraavat aiheet: tilanteiden ennakointi ja ennaltaehkäisy, riskianalyysi, aivot ja stressi sekä tilanteiden jälkihoito.

Lisäksi koulutuksessa on harjoitteita turvalliseen ja kivuttomaan fyysiseen rajoittamiseen.

Hinta

Hinta 190 euroa, sisältää koulutuksen ja materiaalin.

Ilmoittaudu

15.12.2024 mennessä alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Koulutukseen otetaan max 20 osallistujaa.

 

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on riittävästi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.

Kouluttaja

Pasi Remes on pidetty kouluttaja, jolla on laaja ja monipuolinen kokemus sekä opetuksesta että henkilöstökoulutuksesta. Hän on aiemmin työskennellyt pitkään luokanopettajana ja erityisluokanopettajana sekä lasten ja nuorten psykiatrisen osastojen yhteydessä toimivassa sairaalakoulussa. Hänellä on pitkä kokemus myös vaikeahoitoisten nuorten yksikössä. Remes on ollut myös mukana kehittämässä toimintatapamallia haastavien asiakkaiden kohtaamiseen (Avekki) ja kouluttanut koulujen henkilökuntaa ympäri Suomea vuodesta 2006 lähtien.

Kouluttaja Pasi Remes