Lapsen aggressiivinen käytös varhaiskasvatuksessa

17.04.2024 Verkossa

Aika

Ke 17.4.2024 klo 13-16

Paikka

Verkossa

Kenelle

Raahen kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstölle

Ilmoittautuminen

10.4.2024 mennessä

Lisätiedot

Koulutussuunnittelija Teija Pitkänen
teija.pitkanen@raahe.fi
Puh. 040 130 8103

Aika ja paikka

Koulutus toteutetaan Zoomissa ke 17.4.2024 klo 13-16. Tarkemmat tiedot Zoomin käytöstä ja linkki koulutukseen lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen koulutuspäivää.

Tallenne: Koulutuksesta toimitetaan tallenne koulutukseen ilmoittautuneille. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan.

Kohderyhmä

Raahen kaupungin varhaiskasvatuksen henkilöstölle

Kouluttaja

KT, kasvatuskonsultti Liisa Ahonen

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on antaa konkreettisia vinkkejä toistuvasti aggressiivisesti käyttäytyvien lasten kanssa toimimiseen varhaiskasvatuksessa.

Sisältö

Lasten aggressiivinen käyttäytyminen kuormittaa varhaiskasvatuksen henkilöstöä suuresti. Käyttäytyminen saattaa herättää henkilöstössä moninaisia tunteita, kuten turhautumista, neuvottomuutta, syvää huolta ja turvattomuutta. Käytännönläheisessä koulutuksessa syvennytään keinoihin, joiden avulla henkilöstö voi tukea toistuvasti aggressiivisesti käyttäytyviä lapsia tunteidensa säätelemisessä ja siten ennalta ehkäistä haastavia tilanteita. Lisäksi koulutuksessa käsitellään tilanteiden purkamista ja käsittelemistä lapsen, hänen perheensä ja työyhteisön kanssa.

Huomioitavaa

Ilmoittautumisen yhteydessä voit mielellään lähettää toiveita koulutuksen tarkemmasta sisällöstä tai kysymyksiä koulutussuunnittelija Teija Pitkäselle (lomakkeella tai sähköpostitse teija.pitkanen@raahe.fi) ja hän välittää ne kouluttajalle.

 

Hinta

Raahen kaupungin henkilöstökoulutusta varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu oheisella lomakkeella viimeistään 10.4.2024. 

Huom. Jos et pääse mukaan koulutuspäivänä, mutta haluat kuitenkin katsoa tallenteen jälkikäteen, muista kuitenkin ilmoittautua ajoissa joka tapauksessa. Näin saat sähköpostitse linkin tallenteeseen koulutuksen jälkeen.

Kouluttaja

Kouluttaja Liisa Ahosen valokuva

Kouluttajana toimii kasvatustieteen tohtori Liisa Ahonen. Liisalla on vankka ja monipuolinen työkokemus työskentelystä varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja alakouluissa. Hän on kouluttanut lasten kanssa työskenteleviä eri alojen ammattilaisia vuodesta 2010 lähtien. Liisa on myös kolmen lapsen äiti. Hän on kirjoittanut useita varhaiskasvatukseen liittyviä kirjoja (julkaisija PS-kustannus).

Aiempien koulutusten palautteiden mukaan Liisa on innostava kouluttaja, joka saa osallistujat pohtimaan omia kasvatus- ja opetuskäytänteitään. Liisan käytännönläheisten koulutusten jälkeen osallistujien on helppo ryhtyä soveltamaan uusia toimintamalleja omaan työhönsä.