Psyykkinen valmentaja 25 op

13.11.2023–27.03.2025 Oulu, Verkossa

Koulutuksen tavoitteena on oppia hyödyntämään ratkaisukeskeisiä, käyttäytymisterapeuttisia ja kehollisia sekä mindfulness-valmennustyökaluja ryhmien ja yksilöiden tavoitteelliseen työskentelyyn erilaisten toimintaa rajoittavien psyykkisten ilmiöiden työstämiseksi ja psykologisen pääoman ja itsensä johtamisen vahvistamiseksi.

Aika

13.11.23–27.3.25

Paikka

Oulu ja verkossa

Kenelle

Kaikille jotka tarvitsevat valmennustyökaluja ja lyhytterapeuttisia menetelmiä tavoitteelliseen ja menestykselliseen ohjaamiseen ja mentaalivalmennukseen sekä myönteisen mielenterveyden edistämiseen ihmissuhdetyössä

Ilmoittautuminen

19.10.23 mennessä

Hinta

2650 €

Lisätietoa

koulutussuunnittelija Eija Raatikainen
eija.raatikainen@pohjois-pohjanmaa.fi
044 465 2202

Aika ja paikka

Ma–ti 13.–14.11.2023 (koulutuspäivät / Oulu)
Ke 10.1.2024 (koulutuspäivä / etä)
Ke 14.2.24 (koulutuspäivä / etä)
Pe 22.3.24 (koulutuspäivä / etä)
Ma 15.4.24 (pienryhmätyönohjaus / etä)
Ma–ti 13.–14.5.24 (koulutuspäivät / Oulu)
To 13.6.24 (pienryhmätyönohjaus / etä)
To 22.8.24 (koulutuspäivä / etä)
Pe 13.9.24 (pienryhmätyönohjaus / etä)
Ke 16.10.24 (koulutuspäivä / etä)
Ti 19.11.24 (koulutuspäivä / etä)
Ke 22.1.25 (koulutuspäivä / etä)
To 27.3.25 (koulutuspäivä / etä)

Koulutuspäivät toteutetaan noin klo 9–16. Tarkat kellonajat ilmoitetaan ennen koulutuksen alkua.

Pienryhmätyönohjauksen ajat sovitaan ryhmien kanssa koulutuksen alussa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu vuorovaikutustyötä tekeville ammattilaisille, jotka tarvitsevat lyhytterapeuttista valmentavaa työotetta erilaisten kohderyhmien tavoitteelliseen ja menestykselliseen ohjaamiseen ja valmennukseen, sekä myönteisen mielenterveyden edistämiseen ihmissuhdetyössä. Koulutus soveltuu monipuolisesti eri työelämän alueille mm. urheiluvalmentajat, ohjaajat, coachit, business coachit, kouluttajat, kuraattorit, terveydenhoitajat, sairaanhoitajat, sosiaalityöntekijät, sosiaaliohjaajat, opinto-ohjaajat, opettajat, rehtorit, diakonit, psykologit, HR- asiantuntijat, esihenkilöt, esiintyjät ja urheilijat yms, jotka tarvitsevat työvälineitä vuorovaikutustyöhönsä ja sen laadukkaaseen kehittämiseen.

Kouluttaja


Anita Hedman

Vastuukouluttaja:
Kouluttajapsykoterapeutti (VET), Team ja Executive Coach (ICF:n PCC-taso), kouluttajatyönohjaaja (STOry), mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR), FM Anita Hedman


Miia Miskeljin

Työnohjaaja:
Kouluttajapsykoterapeutti (VET), Coach (CCSF), kouluttajatyönohjaaja (STOry), SH AMK Miia Miskeljin

 

Muut kouluttajat:
Urheilupsykologi, psykoterapeutti, työnohjaaja, PSM Päivi Granholm
Psyykkinen valmentaja Johanna Luttinen

Mahdolliset vierailevat kouluttajat (tarkentuvat koulutuksen aikana):
Team ja Executive Coach, urheiluvalmentaja Juuso Nieminen
Valmentaja ja Sami Jauhojärvi
”Futistohtori”, erikoistutkija Timo Räikkönen

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on oppia hyödyntämään ratkaisukeskeisiä, kognitiivisia, käyttäytymisterapeuttisia ja tietoisuustaitoihin pohjautuvia psykoterapeuttisia menetelmäsovelluksia ryhmien ja yksilöiden tavoitteelliseen työskentelyyn erilaisten toimintaa rajoittavien psyykkisten ilmiöiden työstämiseksi. Koulutuksen käytyään osallistujalla on konkreettisia työvälineitä asiakkaiden psykologisen pääoman, itsensä johtamisen ja itsetunnon vahvistamiseksi, sekä suorituskyvyn kehittämiseksi. Koulutuksen käytyään opiskelijalla on myös monipuolisia käytännönläheisiä voimavarakeskeisiä dialogisia valmiuksia, joiden avulla voi onnistua ihmisten kohtaamisessa, heidän auttamisessa ja psykologisen joustavuuden vahvistamisessa sekä tuloksellisessa muutostyöskentelyssä työelämän eri aloilla.

Sisältö

 • Ratkaisukeskeinen psyykkisen valmennuksen prosessi ja arviointi
 • Yksilöllinen tavoitteiden asettaminen, mielikuvaharjoittelun ja visualisoinnin hyödyntäminen
 • Single-Session -yhden tapaamiskerran valmennusprosessi
 • Moderneihin motivaatioteoriohin pohjautuva valmentaminen
 • Mindfulness-taidot ja kehotietoisuus psyykkisen valmennuksen, keskittymiskyvyn ja optimaalisen mielentilan kulmakivenä
 • Stressin neuropsykologinen anatomia ja stressinhallinnan ja palautumisen fysiologia
 • Dialoginen vuorovaikutus- ja palautetaidot valmentajan ydintaitoina
 • Valmentajuus ja sosiaalisten verkostojen hyödyntäminen
 • Myönteisyyden ja voimavarojen vahvistaminen ja onnistumisanalyysi
 • Psyykkiset esteet ja niiden lyhytterapeuttinen työstäminen:
  • Haastavien tunteiden työstäminen ja myönteisen tunne-energian aktivointi
  • Rajoittavat uskomukset ja ajatukset ja niiden kanssa työskentely (HOT-työskentely) ja myönteisen sisäisen puheen aktivointi
  • Univaikeudet
  • Ahdistuneisuus, pelot ja mielialan muutokset
  • Jännityksen kanssa työskentely
  • Vaikeat elämänkokemukset ja resilienssin (toipumiskyvyn) vahvistaminen

Suoritustapa

Koulutusprosessi sisältää 12 koulutuspäivää, 3 x 1,5 tuntia työnohjausta pienryhmässä, 5 x 2 tuntia vertaisryhmätyöskentelyä ja 20 tuntia valmennusharjoittelua ja perehtymistä kirjallisuuteen. Osallistujilta edellytetään mahdollisuutta harjoitteluasiakkaan hankintaan.

Koulutus toteutetaan osin lähiopetuksena, osin etäopetuksena. Lähiopetukseen ei voi osallistua etänä.

Hinta

2650 €, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä varausmaksuna 100 €. Varausmaksua ei palauteta, jos perut ilmoittautumisesi. Mikäli koulutus peruuntuu kesäyliopistosta tai kouluttajasta johtuvasta syystä, palautamme varausmaksun.

Jotta ilmoittautumisesi tulee voimaan, täytyy varausmaksun olla maksettuna. Voit maksaa sen verkkomaksulla ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutus laskutetaan kuudessa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy Moodle-verkkoympäristön käyttö, Psyykkinen valmennus -työkirja ja manuaali sekä Vaikean elämänkokemuksen työstämiseen tarkoitetut haastattelukortit.

Ilmoittaudu

19.10.23 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistoon alla olevan ilmoittautumislinkin kautta; koulutuksessa on rajoitettu osallistujamäärä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.