Scrivener ajattelemisen ja kirjoittamisen työkaluna

05.12.2024–19.12.2024 Verkossa

Monipuolinen ohjelma ajattelu- ja kirjoitustyön helpottamiseksi

Aika

5.-19.12.2024

Paikka

Verkossa

Kohderyhmä

Kaikenlaiset kirjoittajat

Ilmoittautuminen

15.11.2024 mennessä

Hinta

100 euroa

Lisätiedot

Opetuksen kehittämiskoordinaattori Terhi Mustakangas, terhi.mustakangas@ylivieska.fi, puh. 040 429 4389

Aika ja paikka

To 5.12., to 12.12. ja to 19.12. klo 9.00-11.00 verkossa

Kohderyhmä

Kirjoititpa sitten romaania, elokuvakäsikirjoitusta, elämäkertaa, sukuhistoriaa, opinnäytettä, blogia, tutkimusartikkelia tai tietokirjaa, Scrivener voi helpottaa työtäsi. Myös apuraha- ja hankehakemusten, projektisuunnitelmien ja erilaisten raporttien kirjoittajat hyötyvät tästä ohjelmasta.

Kouluttaja

Opettajana toimii tutkija ja kouluttaja FT Anne Tarvainen, jolla on reilun kahdenkymmenen vuoden ajalta kokemusta niin tieteellisten, journalististen kuin kaunokirjallistenkin tekstien kirjoittamisesta sekä erilaisten koulutusmateriaalien ja sosiaalisen median sisältöjen tuottamisesta.

Lisätietoja: www.annetarvainen.fi

Tavoitteet

Hahmotat Scrivener-ohjelman logiikan ja sen eri toiminnot.
Osaat hyödyntää ohjelmaa omassa ajattelu- ja kirjoitustyössäsi.
Tiedät, miten saat ohjelman avulla otettua haltuun suuret aineistot ja lukuisat lähdeviitteet niin, että niiden pohjalta kirjoittaminen muuttuu sujuvaksi.
Osaat käyttää ohjelman haku- ja kokoelmatoimintoja, korkkitaulua, koosteita, avainsanoja ja muita toimintoja tekstimateriaalin jäsentämiseen.
Tiedät, miten voit kerätä ohjelmaan ajattelemista ja kirjoittamista inspiroivia materiaaleja, kuten valokuvia.
Pystyt tuomaan ohjelmaan ja ottamaan sieltä ulos eri tiedostotyyppejä.
Osaat muokata ohjelman näkymiä ja työkaluvalikoita niin, että ne tukevat omaa hahmottamistapaasi työn eri vaiheissa.

Sisältö

Scrivener on monipuolinen ajattelijan ja kirjoittajan ohjelma, joka mahdollistaa työn kokonaisuuden vaivattoman hahmottamisen ja toisaalta myös keskittymisen työn eri osiin ilman häiriöitä. Jos kamppailet kirjoittamisen kanssa ja koet, että ajatusprosessisi ei ole välttämättä selkeimmästä päästä, tämä ohjelma voi helpottaa työtäsi.  


Koulutuksessa käymme läpi Scrivener-ohjelman tärkeimpiä toimintoja ja opimme konkreettisia tapoja hyödyntää ohjelmaa ajatusten taltioinnissa ja kehittelyssä sekä erilaisten lähteiden hyödyntämisessä ja tekstin muokkaamisessa.

Huomioitavaa

Tämä koulutus toimii hyvin yhdessä Ajattelemisen ja kirjoittamisen työkalut -koulutuksen kanssa.

Scrivener on tietokoneohjelma, jonka kirjoittajat ovat suunnitelleet kirjoittajille. Siksi sen toimintaperiaatteet tukevat hyvin kirjoittamistyöhön keskittymistä ja työn hahmottamista useasta näkökulmasta.


Tutustu Scrivener-ohjelmaan ja lataa se ilmaiseksi käyttöösi kurssin ajaksi (download free trial: www.literatureandlatte.com/scrivener/overview). Ilmainen versio on käytössäsi kuukauden ajan ja halutessasi voit kokeilukauden jälkeen ostaa ohjelman omaksesi (69,99 €, tarkista ohjelman ajantasainen hinta valmistajan sivuilta www.literatureandlatte.com.)


Opettaja käyttää opetuksessaan sekä MAC- että PC/Windows-konetta. Kurssille tullessasi sinulla on hyvä olla hallussa ainakin tietokoneen käytön perustaidot (osaat käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, nettiselainta ja koneesi tiedostoselainta).


Koulutus järjestetään verkossa Zoom-ohjelman välityksellä.

Hinta

100 euroa

Ilmoittaudu

15.11.2024 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta laskutetaan puolet kurssimaksusta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai peruminen/keskeyttäminen tehdään koulutuksen alkamisen jälkeen, laskutetaan koko kurssimaksu. Peruutus tulee tehdä aina kirjallisesti. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia (L 632/1998, 24 §). Kesäyliopisto ei palauta maksuja.